US

Rainbow Soulclub

‘Always Be Vigilant !! Soul Brothers and Sisters. With a Joyful and Youthful Voice and State of Mind, do we State our Claim to Fame amidst Erroneous Superstitious Speculative vibes that Eventually tend to Reduce the Spiritual Awareness -so Divine- in every aspect of Humanity’s Existence!!’
Ebby Addo, 14-03-2007

De Rainbow Soulclub, een initiatief van Saskia Janssen en George Korsmit, is opgericht in september 2005 en bestaat uit ontmoetingen en samenwerking tussen kunstacademie studenten en bezoekers van stichting De Regenboog Amoc Inloophuizen; opvang voor dak- en thuislozen en harddruggebruikers in Amsterdam. De ontmoetingen vinden plaats in de inloophuizen en gebruikersruimtes van de stichting.

In hun opleiding begeven studenten zich vooral in de beschermende en veilige omgeving van de academie en bestaat hun sociale omgeving voornamelijk uit medestudenten. De sociale omgeving van de bezoekers van de inloophuizen en gebruikersruimtes daarentegen bestaat voornamelijk uit medegebruikers, mededaklozen en hulpverleners.

Voor beide partijen geldt dat ze iemand ontmoeten die ze normaal niet zomaar zouden ontmoeten, wat hun denkwijze kan verbreden. De ontmoetingen en samenwerking zijn gebaseerd op gelijkwaardigheid en wederzijds respect en hebben niet als doel de bezoekers te ‘helpen’ of te ‘genezen’. Uitwisselen van ideeën en gedachten zijn een belangrijk doel. Daar waar mogelijk worden ideeën ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Zo zijn uit deze blind dates de afgelopen twee jaar een groot aantal uiteenlopende projecten ontstaan. Er werden fietsen beschilderd in het Vondelpark, soep uitgedeeld op de Dam, affiches geplakt in de stad, er werd getekend, geschilderd, gekleid, gefilmd, geschreven, gekookt, collages gemaakt, lettertypes ontworpen, muziek opgenomen, kleding gemaakt, actie gevoerd en zelfs werd er kosmische energie doorgegeven. Inmiddels is de bonte verzameling van steeds wisselende activiteiten een verrassend onderdeel en een welkome aanvulling gaan uitmaken van de dagelijkse bezigheden van zowel studenten als bezoekers. Verslag van de projecten verschijnt iedere zes maanden in de publicatie ‘Gimme Shelter’ en aan de muren van de inloophuizen.